Факт-новини: оперативні сюжети

Намалюю Україну без війни: обласний конкурс дитячого малюнку визначив переможців

Featured Video Play Icon

 У Чернігові нагородили переможців обласного конкурсу дитячого малюнку. Нагородження провели в обласній бібліотеці для дітей. Шестирічна Діана, яка посіла 2-ге місце, займається художнім мистецтвом вже довго. Це не перша її перемога. Посідати призові місця планує і надалі.

Я хочу намалювати велику Україну і це подарувати своїй мамі, щоб їй сподобалось, – поділилась учасниця обласного конкурсу Діана.

Конкурс тривав впродовж двох місяців. До нього приєдналися понад 250 юних художників, серед яких обрали 16 переможців. У змаганнях брали участь діти 3-х вікових категорій: три-шість, сім-дванадцять та тринадцять-шістнадцять років.Обирали переможців представники спілки художників, працівники бібліотеки та музею імені Галагана.  

– В кожній групі ми визначали по 3 місця, 1-3 і потім були звичайно ще учасники, які малювали саме комп’ютерною графікою, ми також визначили кращу роботу і ще приз від журі, – повідомила директорка Чернігівської обласної бібліотеки для дітей Тамара Клюй.

– Дивилися по малюнкам, щоб вони відповідали і темі, звичайно, і щоб малювали, звичайно, можливо, десь там трошки хтось допомагав, але дивились на те, щоб малювали діти, саме діти. Як вони це бачать, їхнє бачення і ось так визначали переможців, – зазначила Тамара Клюй.

Чернігівських діток не лише нагородили почесними грамотами та подарунками, але й влаштували виставу від акторів Чернігівського обласного театру ляльок. А 20-го липня відбудеться презентація виставки кращих творчих робіт, яка буде діяти в обласному художньому музеї імені Галагана. 

– Звичайно про ці малюнки, про цих талановитих діток дізнається вся Україна і ми будемо розміщувати їх на нашому сайті. Я хочу запросити всіх дітей до участі в наших наступних конкурсах, яких у нас буде дуже багато, тому що дійсно, на сьогодні, це дуже важливо для дітей оця творчість: і малювати, і писати, і все інше, – підкреслила Тамара Клюй.

Окрім місцевих та обласних змагань, діти беруть участь і у всеукраїнських, які організовує національна бібліотека для дітей в Києві. Зараз вже оголошено набір на обласний тур конкурсу “Творчі канікули”. У цьому році році до Дня української мови планують організувати творчу олімпіаду “Барвінкова, веселкова – найдорожча рідна мова”.