Новини

Повернулися “на щиті”: Чернігівщина провела в останню путь  п’ятьох Захисників

14 червня на Чернігівщині в останню путь провели п’ятьох Захисників. Олександр Снопок,  Василь Ковтун , Сергій Доценко, Володимир Лаврик та Сергій Яременко загинули під час виконання бойового завдання на Донеччині.

Про це повідомляє Чернігівський обласний ТЦК та СП.

Читайте також: Захищали Україну: на Чернігівщині провели в останню путь трьох воїнів

У селі Ваганичі Чернігівського району попрощалися з рядовим Олександром Снопком. Йому було 52 роки. Вдома на нього чекали діти, дружина та батьки.

У січні 2023 року чоловік долучився до лав ЗС України. Службу ніс у складі одного з підрохділів військової частини А4773 на посаді номера обслуги та разом з побратимами віддано боронив Батьківщину від загарбників.

Під час виконання одного з бойових завдань на Донеччині Олександр отримав мінно-вибухове поранення, після чого його було доставлено у лікарню Запоріжжя. Медики боролися за життя нашого земляка, але, на жаль, 8 червня серце Олександра Снопка зупинилося назавжди. Попрощалися з воїном у його рідному селі, де й поховали.

Рядовий Василь Ковтун народився 20 жовтня 1974 року у селі Атюша на Новгород-Сіверщині в родині колгоспників. У 1992 році закінчив 10 класів місцевої середньої школи, після чого вступив до Ніжинського сільськогосподарського технікуму.

Після закінчення строкової військової служби чоловік пішов працювати трактористом у СВК «Правда», а після реорганізації сільськогосподарського виробничого кооперативу працював опалювачем в Атюшівській ЗОШ І-ІІІ ступенів ім. Станіслава Ковтуна.

Рідні та близькі Василя пам’ятають його ввічливим, доброзичливим, турботливим батьком та люблячим чоловіком, щирим, чуйним і щедрим, самовідданим, справжнім працьовитим господарем.

До лав Захисників України чоловік долучився також у січні 2023 року, потрапивши до складу одного з підрозділів військової частини А4773. На посаді стрільця-помічника гранатометника він сумлінно виконував свій військовий та громадянський обов’язок з захисту територіальної цілісності та недоторканості Батьківщини, але, на жаль, 5 червня 2023 року під час виконання бойового завдання на Донеччині Ковтун Василь загинув. В сім’ї полеглого земляка залишилися дружина та дві дорослі доньки.

Попрощалися з воїном у Коропі, поховали його на місцевому кладовищі рідного села.

Рядовий Сергій Доценко народився 20 травня 1983 року у Коропі. Тут закінчив місцеву школу. Полюбляв спорт, захоплювався футболом та часто брав участь у різноманітних місцевих змаганнях.

Після закінчення школи навчався в Бобровицькому технікумі, де опанував фах зоотехніка. Певний час працював у водоканалі в Коропі, потім – у столиці, а останнім часом – у Коропському «Агролісгоспі». За словами знайомих, був працьовитим, добрим, товариським, сміливим.

У січні 2023 року Сергій долучився до складу одного з підрозділів військової частини А4773, аби зі зброєю в руках боротися за Незалежність Батьківщини. На посаді стрільця-помічника гранатометника наш земляк давав гідну відсіч загарбника, але, на жаль, 4 червня 2023 року під час боїв біля одного з населених пунктів Донеччини Сергій Доценко загинув. У воїна залишились мама, старша сестра, син. Попрощалися з земляком у Коропі, поховали на кладовищі рідного міста.

Старший солдат Володимир Лаврик народився 10 січня 2002 року в селі Олишівка Чернігівського району.

Після початку повномасштабної війни Володимир не лишився осторонь і долучився до оборонців України. Службу ніс у складі одного з підрозділів військової частини А1815 на посаді старшого навідника і мужньо боровся за світле майбутнє українського народу.

На жаль, 19 травня 2023 року під час виконання бойового завдання на Донеччині Володимир Лаврик загинув.

Попрощалися з юним воїном у його рідному селі. Поховали на місцевому кладовищі.

Рядовий Сергій Яременко народився 9 травня 1978 року. Навчався у селі Галайбине на Ніжинщині, тут надалі проживав та працював.

Після початку повномасштабної війни чоловік потрапив до лав оборонців України. Службу ніс у складі одного з підрозділів військової частини А4773 та на посаді стрільця-санітара мужньо боровся за вільне майбутнє наступних поколінь.

На жаль, 5 червня 2023 року під час виконання бойового завдання на Донеччині Яременко Сергій загинув.

Попрощалися з воїном у села Галайбине, поховали його на місцевому кладовищі.