Новини

Майже 40% чернігівців вже повністю вакцинувалися від Covid-19

Ситуація з захворюваністю на Covid-19 у Чернігові ще не стабільна. За даними медиків, спостерігається певне зростання кількості госпіталізованих хворих на ковід.

За минулий тиждень на коронаврус захворіло 888 чернігівців. До ковідних відділень лікарень було госпіталізовано 278 хворих. Із них 202 нині перебувають на кисневій підтримці, 10 – на ШВЛ. Ці цифри свідчать про більш важкий перебіг хвороби.

З початку року Covid-19 забрав життя 746 містян. Із них лише 9 були вакцинованими двома дозами. Проте, мали поважний вік та супутні захворювання.

На сьогодні від коронавірусу лікується 29 дітей. Їх стан не важкий. За інформацією управління освіти міської ради, на самоізоляції нині перебуває 12 класів чернігівських шкіл та 2 групи дитячих садків.

Непокоїть медиків ситуація з вакцинацією від Covid-19 у місті. Останнім часом кількість охочих щепитися зменшилася. За день в центрах масової вакцинації щеплять 200-300 людей. І хоча наразі в Чернігові вакциновано майже 40% населення (понад 93 тисячі), за таких темпів досягти потрібного для колективного імунітету показнику буде не просто.