ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Чернігівські першокласники отримають нові рюкзаки та канцелярію до 1 вересня

Featured Video Play Icon

Понад дві тисячі першачків. Саме стільки дітей сядуть цього року за парти чернігівських шкіл. Аби забезпечити майбутніх учнів необхідними речами, міжнародна організація ЮНІСЕФ надала допомогу Управлінню освіти міськради. Відтепер батьки не турбуватимуться щодо покупки зручного рюкзаку та канцелярії, адже безкоштовно отримають сучасні щоденники, зошити, лінійки, олівці й ручки. Не забули благодійники  про розвиток творчої уяви у маленьких чернігівців. Восени дітлахи малюватимуть новими фарбами та пензлями, а також робитимуть фігурки з воскового пластиліну.

– Оперативно сьогодні ми це все отримали, оперативно з сьогоднішнього дня по закладах в найближчі дні це все розвеземо і вже через класних керівників навчальні заклади роздадуть все безпосередньо дітям, – повідомив начальник Управління освіти ЧМР Василь Білогура.

 У кожного першокласника буде персональний набір, у який ввійшли не лише шкільне приладдя, а й інші необхідні речі. Зокрема, і зручні пляшечки для води, які  знадобляться дітям, якщо у випадку повітряної тривоги доведеться покинути клас та  спуститися до укриття. Як зазначив Василь Білогура, наразі міська влада активно готує школи до нового навчального року, адже в освітніх закладах здобуватимуть знання значно більше дітей, аніж у минулому 2022-му.

– Серпень місяць добігає кінця і традиційно найгарячіша пора в першу чергу для всіх освітян. Цей рік є непростим як і попередній навчальний рік. Дуже багато робиться містом, дуже багато робиться трудовими колективами у підготовці навчальних закладів до нового навчального року. Ремонтні роботи, відновлювальні роботи і дуже велика відбувається підтримка і допомога в цьому питанні. За допомогою партнерів, міжнародних організацій, якраз управління освіти отримало чергову підтримку і допомогу, – зазначив Василь Білогура.

Прийом заяв до 1-го класу триває. Наприкінці серпня стане відома остаточна кількість першачків, які у 2023-році розпочнуть своє навчання у школах міста Чернігова.