Факт-новини: оперативні сюжети

На вулиці Толстого встановили перші напівзаглиблені контейнери для сміття

Featured Video Play Icon

Чотири напівзаглиблені контейнери, що днями встановили неподалік 24 школи по вулиці Толстого, є першими в Новозаводському районі. До цього подібні майданчики облаштовували на території КП “Деснянське” та “ЖЕК-10”. Місцеві мешканці сподіваються, що тепер територія навколо сміттєвих баків буде чистіше.

Тверді побутові відходи у таких контейнерах зберігаються під землею і не створюють неприємного запаху. Територія, де вони знаходиться, виглядає більш акуратно. Раніше через антисанітарію на сміттєвому майданчику до управління житлово-комунального господарства та АТП-2528 надходило багато звернень і скарг громадян.

Оскільки стара техніка для санітарного очищення вже давно відслужила свій вік, близько трьох років тому, на “АТП -2528” почали поступово  замінювати старі сміттєвози на сучасну техніку. Тепер в автопарку підприємства є вісім нових машин, 5 з яких обслуговують саме напівзаглиблені контейнери.

Заглиблені контейнери встановлюють за програмою санітарного очищення міста. Загалом у Чернігові мають збудувати 216 сміттєвих майданчиків, які міститимуть 530 контейнерів. На сьогоднішній день вже встановили172 контейнери на 54 майданчиках.