Факт-новини: оперативні сюжети

Містерія перезавантаження: свою творчість презентували учні музичної школи Вільконського

Featured Video Play Icon

Коли підходиш до школи і чуєш дитячий духовий оркестр, то це неймовірні враження. Внутрішні емоції переключаються і ти не розумієш, що вже другий рік поспіль йде війна. Це гарна ознака того, що місто живе, місто розвивається, а мистецька освіта і сьогоднішній звіт – це гарний подарунок для міста, – зазначив начальник управління культури та туризму ЧМР Олександр Шевчук.

Традиційно наприкінці навчального року свій творчий доробок представили учні та викладачі музичної школи імені Стефана Вільконського. До мистецької події, яку присвятили 210-ій річниці з дня народження Тараса Шевченка, долучилися також вихованці художньої школи. Діти підготували тематичну виставку “Тарас Шевченко і Чернігівщина”.

-Ми презентуємо дитячу творчість, яка по наївному передає відчуття від Седнєва, Качанівки.Тарас був митцем. В родині Лізогубів він творив і залишив спадщину. На жаль, яка не збереглася. Але ми відроджуємо традицію писати етюди, композиції, творчі зарисовки, – розповіла директорка Чернігівської художньої школи Марія Рибіна-Ткач.

Глядачі, що завітали до зали музичної школи №1, стали свідками таїнства перезавантаження. Немовби з минулого у наш час потрапив Тарас Шевченко.

-Дозволили собі сьогодні розгорнути нову сторінку життя Тараса Григоровича Шевченка у сучасному вимірі, – сказала директорка музичної школи №1 ім. С.Вільконського Ольга Астаф’єва.

Поезія Кобзаря, народні пісні, твори класиків та сучасних композиторів прозвучали у великій програмі. Учасники  підготували понад 20 різножанрових концертних номерів.

Люди працюють всупереч всьому, розумієте. І це викликає повагу, безумовно. Школа зберегла свій контингент – 660 учнів.  За цей рік перемоги на міжнародних конкурсах здобули 73 учні і 8 ансамблів. У всеукраїнських конкурсах – 121 учень і 3 ансамблі, – підкреслила  Ольга Астаф’єва.

Інколи учням доводилося готуватися до конкурсу в укритті.

-Навіть, в умовах сирен, як тільки вона лунає, ми спускаємось в укриття, заняття продовжується. Якщо вони співають в укритті, то їм не так страшно виходити на сцену, на конкурси, – каже викладачка музичної школи №1 ім. С.Вільконського Вікторія Шутіна.

Своїм творчим досягненням та успіхам вихованці школи завдячують педагогам. Софія Чуб навчалась співу з 3-ох років. Виступ на звітному концерті для неї був останній у стінах рідної школи.

Дякую моїм викладачам. Вони побачили в мені талант і допомогли його розкрити. Мрію, напевно, вступити до музичного коледжу. Далі також йти з музикою, продовжити музичний шлях. Дуже хотілось би, – зазначила випускниця музичної школи №1 ім.С.Вільконського Софія Чуб.

Виступи ансамблів та солістів на звітному концерті вразили глядачів та подарували багато позитивних емоцій.