Факт-новини: оперативні сюжети

На Чернігівщині триває кампанія з вакцинації

Featured Video Play Icon

На Чернігівщині триває кампанія з вакцинації від COVID – 19. У Чернігові 7, 5 тисяч уже отримали першу дозу. 800 людей пройшли повний курс. Наразі щеплять другою дозою тих, хто вже отримав першу. Переважно медиків, працівників поліції, ДСНС. 24 і 25 травня вакцинувалися рятувальники.

Речник пресслужби ДСНС в Чернігівській області Роман Храпатий показує місце ревакцинації. Каже, почуває себе добре. Начальник пункту охорони здоров’я аварійно – рятувального загону Олег Швець 24 травня вакцинувався вперше.

В цьому маніпуляційному кабінеті виїзна бригада проводила щеплення для співробітників служби. Загалом з початку кампанії вже щеплено понад 600 рятувальників. Із загальної кількості працівників це близько 50 %.

За словами головної координатори вакцинації у Чернігівській області Романи Сопотницької, нині тривають усі три етапи вакцинації одномоментно. Поки що не закінчилась перша хвиля, оскільки вакцинують людей похилого віку в геріатричному пансіонаті. Це проводиться нині через запізнення поставки перших доз Pfizer.

Найближчим часом місто очікує на нові надходження вакцини у міські лікарні. Наразі працює 2 мобільні бригади від першої поліклініки Чернігова і вони щодня роблять виїзди, каже Романа Сопотницька.

Чернігівці по – різному ставляться до вакцинації від COVID – 19. Як повідомили в Чернігівському обласному центрі громадського здоров’я, днями очікують поставку вакцини Pfizer. Вона буде розподілена на освітян, які не брали участь в ЗНО. Має надійти і CoronaVac. Ця вакцина буде розподілена на працівників прокуратури, держспецзв’язку та енергетичного комплексу. Для щеплень розроблять графіки виїзду.

Загалом же сьогодні отримали першу і другу дозу вакцини понад 24 тисячі людей.