Факт-новини: оперативні сюжети

Дошкільнят – по домівках

Featured Video Play Icon

Карантин у садках.  Що робитимуть батьки?

  У зв’язку з поширенням у світі короновірусу відсьогодні вся Україна, і Чернігів зокрема, пішли на карантин. Крім шкіл та університетів, які вже 12 березня призупинили навчальний процес, на обмежувальні заходи йдуть і дошкільнята.

Садочки у місті працюватимуть ще 2 дні. За цей час батьки, що працюють, мають можливість врегулювати питання з роботодавцями та вирішити, з ким залишити дітей.

Така новина чернігівських матусь не тішить. Світлана Нікітченко – завідувачка дитячого садочка № 1 розповідає, сьогодні кількість вихованців в її закладі, у порівнянні з учорашнім днем, суттєво зменшилась .

Батьки з розумінням поставилися до карантинних заходів, тому і дітей поменшало, каже керівниця садочка. Разом з нею йдемо до однієї з груп. Завтра в усіх садочках міста працюватимуть тільки чергові групи, а вже з понеділка двері закладів для вихованців будуть зачинені.

Вчителі, вихователі та інший персонал у закладах освіти працюватимуть у звичайному режимі, повідомив сьогодні під час брифінгу начальник управління освіти і науки Чернігівської обласної державної адміністрації Микола Конопацький. Світлана Нікітченко каже, що під час карантину, байдикувати не доведеться, роботи у закладі вистачить.

Нагадаємо, КабМін 11 березня запровадив карантин на три тижні , триватиме він до 3 квітня включно.