Факт-новини: оперативні сюжети

На Чернігівщині почала діяти Консультативна рада у справах ветеранів

Featured Video Play Icon

Консультативна рада у справах ветеранів війни та сімей загиблих (померлих) захисників України провела перше засідання на Чернігівщині. Завдання новоствореного органу – забезпечити захист прав, свобод і законних інтересів ветеранів війни, членів сімей захисників України та учасників бойових дій на території інших держав, а також осіб, незаконно утримуваних на тимчасово окупованій території України.

Під дію Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» в області підпадає більше 36 тисяч осіб різних категорій.

Член консультативної ради при Президентові України Володимир Примаченко зазначає, що основними цілями органу також є відновлення по всіх регіонах України навчально-військової підготовки як державної програми.

Голова Консультативної ради у справах ветеранів війни, сімей загиблих (померлих) захисників України при Президентові України Сергій Куніцин наголосив на співпраці на партнерських засадах. До складу Консультативної ради в Чернігівській області увійшли 20 осіб — громадські активісти, представники структурних підрозділів ОДА, територіальних представництв центральних органів влади. Очолив регіональне представництво ради учасник бойових дій Олександр Ткачук.