НовиниТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

На 39 вулицях Чернігова у нічний час діятиме заборона паркування автомобілів (Відео)

Featured Video Play Icon

У Чернігові на зимовий період заборонять стоянку автомобілів у нічні години на 39-ти вулицях. Це питання розглянули на засіданні комісії з питань безпеки та організації дорожнього руху 13 грудня. Припарковані машини заважають комунальникам якісно виконувати свою роботу, особливо під час сильних хуртовин, адже перешкоджають руху снігоприбиральної техніки. Нагадаємо, аналогічна практика на певних ділянках центральних вулиць запроваджувалася в місті ще до повномасштабного вторгнення, проте цьогоріч вона знову стала нагальною.

Дуже складно, усі повинні це розуміти. Автотранспорту настільки збільшилось у місті, що від точки А в точку Б інколи їдеш 30–40 хвилин. Тому прибирати, скажемо, «АТП-2528» в даній ситуації дуже складно, – зазначив заступник Чернігівського міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Віктор Геращенко.

Несумлінні водії часто залишають автівки вздовж важливих транспортних артерій міста, деякі не лише на нічний час, а й на декілька днів. Тому комунальникам з «АТП-2528» доводиться декілька разів об’їжджати територію, аби прибрати сніг на проблемних ділянках.

– Ми робимо потрійну роботу, кожного дня заїжджаємо на ті ж вулиці, і де звільняється від автівок, ми намагаємося там одразу прибрати, тобто самі їздимо, моніторимо, дивимося ці вулиці, уже й залишали папірці, попередження просто під двірники авітовок, щоб вони їх забрали. Але плачевна ситуація, – зауважив головний інженер КП «АТП-2528» Сергій Стринадко.

Серед ділянок, де планують встановити обмежувальні знаки, проспект Перемоги — від проспекту Левка Лук’яненка до вулиці Молодіжної, Захисників України — від проспекту Лук’яненка до Пухова, а також вулиця 1-ї танкової бригади — від проспекту Грушевського до вулиці Космонавтів.