ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Митрополит Епіфаній у Чернігові вручив церковні відзнаки військовим

Featured Video Play Icon

Митрополит Київський та всієї України Епіфаній вже втретє відвідує святу Сіверську землю. Цього разу приїхав аби особисто провести богослужіння в храмі святої Великомучениці Катерини . Адже 7 грудня віряни згадують та прославляють Катерину Олександрійську. Окрім цього, сьогодні ще вшановують преподобного Меркурія Бригинського, який народився на Чернігівщині, його мощі й досі дарують зцілення людям, знаходяться тут в кафедральному соборі.

Митрополит Епіфаній нагадав парафіянам, в яких умовах відбувалося церковне відродження на Чернігіщині, скільки опору та перешкод чинили супротивники. Саме цей храм прихильники «русского мира» тримали в облозі довгих 8 років. Добро перемогло зло, світло здолало темряву, переконані священнослужителі. Так станеться і зараз, в часи коли Україна відстоює свободу та боронить свою землю від ворога.

Святі люди були не тільки в давнину, наголосив Архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій, сьогодні вони серед нас.

Митополит Епіфаній в стінах храму відзначив людей, які кожного дня стоять на захисті своєї батьківщини та цілого народу. Сьогодні церковні відзнаки отримали наші воїни, серед яких і генерал-майор Збройних сил України, командувач військ Оперативного командування «Північ» Віктор Ніколюк.

Подяку від Кабінету міністрів України отримав настоятель храму святої Катерини Роман Кіник, який також веде активну волонтерську діяльність. Він не звертав увагу на постійні обстріли та бомбардування, допомагав чернігівцям, захисникам, щоденно проводив служби в храмі, навіть тоді, коли до храм був під обстрілами. Церква вистояла, так само вистоїть і Україна.