ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Відділення НОК на Чернігівщині очолюватиме Ніна Лемеш

Featured Video Play Icon

Змінив склад, починаючи від функціонерів і до керівництва. Чернігівський осередок Національного олімпійського комітету України на 14-й звітно-виборчій Асамблеї обрав нову команду, що працюватиме найближчі чотири роки, задля розвитку олімпійського руху та видів спорту в області в цілому. Попередній каденції під головуванням Валерія Куліча, який пробув на посаді президента два терміни поспіль, вдалося чимало зробити, зокрема вивести відділення у лідери серед регіональних. Цього дня вони склали свої повноваження, аби передати справу своїм наступникам.

Здобутки відділення останніх років відзначили і почесні гості Асамблеї. Міністр молоді молоді та спорту, олімпійський чемпіон з фехтування, а віднедавна і голова всеукраїнського НОК Вадим Гутцайт зауважив, що нині планка чернігівського відділення висока настільки, що задає відповідний темп усій організації, а також вручив Валерію Кулічу особливу відзнаку від імені всієї спільноти НОК.

Вибори голови регіонального осередку олімпійського комітету згідно з положенням відбуваються шляхом таємного голосування. Єдина претендентка, висунута федераціями біатлону та художньої гімнастики – від 2015-го і до сьогодні перша заступниця голови НОК в області, заслужений майстер спорту України і учасниця трьох зимових олімпійських ігор Ніна Лемеш, яка також має чималий досвід в управлінні та адміністративній роботі – профільному департаменті ОДА, міністерстві спорту та обласній раді. Її кандидатуру на посаду очільниці підтримали більшістю голосів.

У 2021-му чернігівське відділення обійшло такі потужні міста як Київ, Львів, Харків та Дніпро і посіло перше місце серед обласних центрів. А тому нині основні виклики, які бачить перед собою новообрана президентка – зберегти ті досвід і напрацювання, які маємо, а також, зважаючи на руйнування росіянами у лютому-березні багатьох спортивних об’єктів області, – відновити та розбудувати інфраструктуру.

У команді Ніни Лемеш також стрільчиня і олімпійська чемпіонка Олена Костевич, відтепер перша заступниця голови. Так як вона лишається чинною спортсменкою і активно готується до ігор 2024-го, у неї є можливість шукати іноземних партнерів та налагоджувати міжнародну співпрацю.

Заступниками голови на засіданні обрали Андрія Дериземлю та Марію Родікову, а посаду відповідального секретаря отримав Дмитро Пиріжок. Затвердили цього дня і новий склад самого осередку. На наступну каденцію це 66 членів та членкинь відділення, з яких 38 представників федерацій із олімпійських видів спорту, тобто по двоє від кожної з 19-ти, а також олімпійці, тренери, представники ДЮСШ, ФСТ та інших профільних організацій.