Факт-новини: оперативні сюжети

Миколайчики до свята: чернігівським дітям загиблих Героїв вручили подарунки

Featured Video Play Icon

Аліна одержує подарунок до Дня Святого Миколая. Раніше це свято вона зустрічала зі своїм батьком. Проте, все змінилося 3-го березня 2022-го – воїн загинув під час обстрілу російськими окупантами Чернігівської школи №19. Зі спогадів про близьку людину лишилися мелодії та акорди, яким Аліну вчив тато.

Мій тато багато часу проводив зі мною, він взагалі був чудовою людиною. Я пам’ятаю він вчив мене грати, я сідала біля нього, Боже, це такі гарні спогади. Я обожнюю їх. Він ще казав, що мріє щоб я теж навчалася і зараз я намагаюся, – розповіла донька загиблого захисника Аліна.

Підлітків, у яких війна забрала батька чи матір запросили до муніципалітету, аби вручити святкові подарунки.  Місто пам’ятає кожного захисника, який поклав своє життя за Україну, а також підтримує дітей полеглих бійців. З молоддю поспілкувався виконувач обов’язків очільника Чернігова Олександр Ломако. 

Місто живе, місто вистояло і країна втримається завдяки, тому що ваші батьки віддали своє життя, ми в боргу перед вами і перед вашими родинами, тримайтеся, це спільний біль для всієї громади міста і як би не було боляче, але на жаль це війна і головне побажання, яке у нас всіх є — це перемога і відплата перед ворогом за ті життя, які він забирає, і цивільних, і військових.  Єдине, що ми можемо робити – це кожен на своєму місці робити все щоби наближати перемогу і підтримувати наших військових, наших захисників, – зазначив  виконувач обов’язків міського голови Чернігова Олександр Ломако.

Юні хлопці та дівчата також мали можливість побачити як працює орган місцевого самоврядування, де приймають рішення, які стосуються життя всього міста, для них організували екскурсію муніципалітетом. В той же час вікторини та подарунки чекали на молодшу категорію дітей у Туристичному інформаційному центрі. Їхні рідні також загинули боронячи державу. Вперше у Чернігові малечі презентували інтелектуальну гру, яка безпосередньо пов’язана з традиціями різдвяних свят  у нашому регіоні.

– Інтелектуальні ігри завжди об’єднують і додають плюсів знань, а будь-якому разі сьогодні знання це також є зброя.  Особливо знання про звичаї традиції того регіону в якому ми проживаємо, а з іншого боку подарувати дітям подарунки. Там три блоки карток одні це синього кольору, які стосуються безпосередньо Чернігівщині. Зеленого кольору, які стосуються загальних питань Різдва  і власне картки, які можна купити за 7 балів і заспівати колядку, яка була записана виключно на Чернігівщині, – сказала заступниця начальника управління культури та туризму ЧМР Катерина Литвин.

Працювати над грою для маленьких чернігівців почали ще торік восени. Аби одержати інформацію про автентичні звичаї та обряди представники управління культури та туризму опитували цілі громади, де найстаршій респондентці 100 років. Гра – своєрідний путівник до історії святкування Різдвяно-Новорічних свят на Чернігівщині.