Новини

Україні вдалося повернути на рідну землю восьмеро дітей

Сьогодні, у День Святого Миколая, команда Офісу Омбудсмана зустрічає чотирьох дівчаток та чотирьох хлопців на рідній українській землі. Про це повідомив Уповноважений Верховної Ради України з прав людини.

За його словами, це вдалося зробити завдяки спільній роботі із Державою Катар, який вже вдруге долучається до процесу повернення депортованих дітей і тих, які опинилися на ТОТ. Для нашої держави важлива кожна наша дитина, тож і повернення відбуваються як із рф, так і з ТОТ!

Читайте також: Двом Героям України із Чернігівщини вручили сертифікати на житло

Вік повернутих – від 8 до 18 років. Їхній шлях повернення традиційно напрацьовувала наша команда спільно з іншими органами державної влади в межах реалізації затвердженого плану дій Президента України Bring Kids Back UA.

Омбудсман висловив вдячність ЮНІСЕФ, Посольству України в Білорусі, БФ Orphans Feeding Foundation, зокрема співзасновниці Маріам Ламберт та адміністрації ДПСУ.

«Для цих дітей сьогодні справді відбулося передріздвяне диво – вони зустрінуть і обіймуть своїх рідних на Батьківщині. Наша команда й надалі працюватиме над поверненням українських дітей додому. Як тяжко це не було б, робота триватиме!», – зазначив Дмитро Лубінець.