Новини

Пішли погуляти вздовж Десни і заблукали: як відшукали двох «мандрівниць»

23 лютого о 20:30 у Чернігові до оперативно-координаційного центру від чергового Національної поліції надійшло повідомлення про те, що до них звернувся мешканець обласного центру та повідомив, що його дочка з подругою заблукали в лісовому масиві на іншому березі р. Десна в межах м. Чернігова. Про це інформує Управління ДСНС України у Чернігівській області.

За викликом оперативно прибуло відділення Аварійно-рятувального загону спецпризначення УДСНС України у Чернігівській області. Вони за допомогою гумового човна знайшли дітей та безпечно переправили їх до берега, де вже на них чекали стурбовані батьки.


Як з’ясувалося, надвечір дівчата 2006 та 2007 років народження вирішили прогулятися вздовж річки Десна за пішохідним мостом, проте не помітили як зайшли надто далеко. Зрозумівши що заблукали, вони намагалися самі вийти з лісу, проте вже стемніло і вони зовсім зайшли в чагарники. Одна з дівчат змогла зателефонувала батькові та повідомила приблизне місце їх знаходження.

Дістатися до цього місця на автомобільному транспорті було неможливо, тому рятувальники прийняли рішення переправити дітей через річку на човні.
На щастя діти не постраждали їх стан задовільний, медичної допомоги не потребували.