Факт-новини: оперативні сюжети

Музей війни в Афганістані представив оновлену експозицію

Featured Video Play Icon

Учасник бойових дій в Афганістані Сергій Скуловатий показує частину бойового спорядження, що залишилося з часів війни в Афганістані.

Понад два роки – з 81-го по 84-й Сергій Скуловатий був на війні в Афганістані. Про ті події нагадують не лише його нагороди за бойові звитяги, а й два серйозних поранення.

Зразки зброї, військове спорядження, документи, світлини, картини – близько півтисячі експонатів, частина з яких є унікальними, зібрано в Музеї війни в Афганістані 1979 – 1989 р. Знаходиться він у приміщенні Чернігівської міської організації Української спілки воїнів – інтернаціоналістів.

На відкриття оновленої експозиції Музею завітали ветерани та представники сімей загиблих в Афганістані. Відвідав музей і секретар Чернігівської міської ради Олександр Ломако. Захід приурочений до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

Десять років тривала війна в Афганістані. Через її горнило пройшли десятки тисяч солдат, серед яких і близько двох тисяч чернігівців. Чернігівщина втратила 119 своїх земляків, з них 18 – з міста Чернігова. Відтак музей має нагадувати про одну із найтрагічніших сторінок історії.

Представників організації нагородили Почесними грамотами та подяками Чернігівської міської ради. Нагороди вони отримали за вагомий особистий внесок у військово-патріотичне виховання молоді та вирішення соціальних питань учасників бойових дій, інвалідів внаслідок війни і сімей загиблих військовослужбовців.