ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Місто героїв: у Чернігові відзначили містян, які проявили героїзм під час оборони

Featured Video Play Icon

Промовою з нагоди Дня міста і привітань розпочав засідання позачергової 21-ї сесії Чернігівської міської ради 8 скликання Владислав Атрошенко. Зокрема, міський голова зазначив, що цей день вперше відзначається у військовий час. Місто з 1300-річною історією вкотре героїчно боронить свою землю.

І після перемоги буде нелегко, адже попереду – аналіз над помилками, корегування доведеться робити у зовнішній і внутрішній політиці, переконаний Владислав Атрошенко. Але у Чернігова є майбутнє, і воно залежить від кожного з нас, від нашого ставлення до країни і міста.

На засіданні сесії чернігівцям, які проявили мужність і героїзм під час оборони Чернігова, вручили Подяки міського голови. Валерій Зюзько – це саме той бойовий пенсіонер, який намагався поцілити з карабіну у російський літак Красноярцева, що тероризував Чернігів у березні.

Серед нагороджених – п’ятеро медиків. Вони весь цей час були і залишаються на передовій свого фронту.

Чотирьом військовим, які керували обороною Чернігова під час активних бойових дій у лютому-квітні присвоєно звання «Почесний громадянин міста Чернігова». Це Віктор Ніколюк, Леонід Хода, Дмитро Брижинський, Олексій Висоцький. Міський голова вручив диплом і нагрудний знак командиру 119-ї окремої бригади тер оборони Олексію Висоцькому особисто.

У місті також запровадили нову відзнаку територіальної громади – медаль «За оборону Чернігова». Відповідне рішення підтримали депутати. Виконавчий комітет розробить Положення про нагородження , визначить проєкт малюнку та опис самої медалі, які затвердить міська рада.