ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Меморіальне кладовище в Ялівщині: у муніципалітеті представили ескізний проєкт

Featured Video Play Icon

Зробити територію поховань гідною пам’яті тих, хто віддав життя, виконуючи військовий обов’язок. У Чернігові продовжуються роботи зі створення Меморіального комплексу в пам’ять загиблих захисників на території кладовища «Ялівщина».

Днями на засіданні архітектурно-містобудівної ради близьким полеглих героїв представили ескізний проєкт візуалізації центральної композиції меморіалу загалом і надгробків, зокрема.

Так, основна стела буде виготовлена зі стійкого до корозії металу. На ній зобразять голубів, які символізують душі померлих. До майданчика вшанування пам’яті вестиме центральна алея, викладена тротуарною плиткою, між рядами поховань також прокладуть доріжки. Заразом встановлять лавки, зроблять освітлення, а по периметру висадять кущі.

Наступний етап робіт — розроблення проєктної документації з урахуванням побажань рідних полеглих героїв і при їхній активній участі. Усі витрати, пов’язані з Меморіалом, бере на себе місто.

Нагадаємо, під час активних бойових дій у лютому-березні минулого року на старому кладовищі в Ялівщині поховали 1188 людей, серед яких 75 військовослужбовців. На даний час 194 родини вирішили перепоховати своїх загиблих близьких.