Факт-новини: оперативні сюжети

Не пройшов випробування молоком: звільнили керівника Муніципальної варти

Featured Video Play Icon

Не пройшов випробування молоком. Таку, узагальнену причину звільнення тепер вже колишнього керівника Муніципальної варти Олексія Мисенка назвав виконуючий обов’язки очільника Чернігова Олександр Ломако. Під час загальноміської наради, 27 червня, він повідомив, що після порушеного два тижні тому питання незаконного продажу молока у спальних районах прямо з цистерн, провели розслідування – і за його результатами прийняли відповідне кадрове рішення. На посаді начальника КП Мисенко пропрацював від березня 2023-го.

– Я хотів нагадати всім керівникам: і Паркування та ринок, і Муніципальна варта, і всім, хто за це відповідає, що наша політика була сформована чітко, коли міським головою обрали Владислава Атрошенка, в 2015 році, що Чернігів буде позбуватися МАФів в центральній частині міста, на червоних лініях, і в принципі там, де вони не потрібні, з яких торгували чим треба і чим не треба, гаражів залізних там, де вони стоять незаконно, стихійної торгівлі, яка виникала як гриби в різних локаціях, і ми з цього шляху не зійдемо. Тому комісія по тимчасовій торгівлі має шукати баланс між тим, що треба підтримувати і підприємництво, але, в першу чергу треба зберігати обличчя міста. І ми не допустимо того, щоб в Чернігові на вулицях в спальних мікрорайонах, чи в інших, з цистерн продавали молоко, пиво, чи ще що захочеться, – підкреслив в. о. Чернігівського міського голови Олександр Ломако.

Якщо хтось захоче у невідповідному місці “приліпити” якийсь кіоск чи гараж – кадрові рішення щодо керівника ухвалюватимуться дуже швидко, незалежно від того, яка це людина, наголосив Ломако. А також доручив муніципальній варті повернутися до практики фотозвітів із питаннями, пов’язаними, насамперед, зі стихійною торгівлею та благоустроєм.