Новини

“Телефонний” шахрай ошукав літню чернігівку на майже 35 тисяч гривень

Поліція Чернігова викрила «телефонного» шахрая, який ошукав літню чернігівку на майже 35 тисяч гривень.

За інформацією поліції Чернігівської області, повідомлення про шахрайство надійшло до поліції 17 листопада. Соціальна працівниця розповіла, що на стаціонарний телефонний номер її 80-річної підопічної зателефонував невідомий з розповіддю про лихо, яке нібито трапилося з донькою потерпілої. З його слів, молода жінка потрапила до лікарні та для її лікування потрібні кошти.

Невдовзі до господині додому прийшов незнайомий молодий чоловік, якому чернігівка передала 1000 доларів США та 7000 гривень. І вже після уходу молодика вона поділилася горем з соцпрацівницею, яка доглядає за потерпілою, а та негайно зателефонувала «102».

Співробітники кримінальної поліції Чернігова встановили особу причетного до шахрайства — 21-річного чернігівця. Молодик зізнався у скоєному та надав правдиві свідчення.

За фактом кримінального проступку поліцейські відкрили провадження за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). За її нормами, зловмиснику загрожує штраф у розмірі до 51 тисячі гривень, або ж громадські чи виправні роботи, чи навіть до трьох років обмеження волі.

Триває досудове розслідування.