ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Літні КОЛО клуби охопили 6 тисяч чернігівських школярів. Як розважали дітей?

Featured Video Play Icon

Громадянська освіта з питань демократії, прав та цінностей, підсилена спортивними і творчими активностями – у трьох змінах, 11-ти навчальних закладах та максимально насичених днях для 6 тисяч учнів і учениць. Громадські організації DOCCU та GoGlobal спільно з фінською церковною допомогою FCA реалізували у Чернігові проєкт літніх КОЛО клубів, аби об’єднати та повернути дітей із війни у дитинство. І цього тижня дотичні до ініціативи підбили її підсумки.

Тут же – лінгвістичні клуби з волонтерами з 13-ти країн, які спілкувалися з дітьми онлайн, екскурсії містом, квести з історії, етнографії та місцевого самоврядування, щоби вибудувати розуміння в якому суспільстві ми живемо, як і куди будемо рухатися далі. Напрацьовували всі заняття куратори проєкту із викладачами, кожен з яких вів групу з 15-20 дітей і міг використовувати власні методи та привносити у програму щось своє. Задля ефективності процесу, понад 500 педагогів пройшли тренінги із психологічної підтримки, мінної безпеки та надання домедичної допомоги, що нині є життєво необхідними. Всі фінансові витрати, зокрема на матеріали та заробітні плати, взяли на себе фінські партнери.

Шлях до розвиненої процвітаючої країни Фінляндія з власного досвіду бачить через рівний доступ до якісної сучасної освіти, що складно і разом з тим особливо важливо в умовах війни. А тому намагається максимально допомогти у цьому Україні та Чернігову, зокрема і через такі заходи.

Безпосередньо в Чернігові КОЛО клуби охопили 10 шкіл та інклюзивно-ресурсний центр, а також іще 6 локацій в області, а саме в менській, ніжинській та куликівській громадах. І можуть знайти продовження вже найближчим часом але вже в зимових активностях.