ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

У Чернігові триває ремонт 120 багатоповерхівок. Чи встигнуть до початку опалювального сезону?

Featured Video Play Icon

Чернігів поступово відновлюється після ударів російськими загарбниками по багатоквартирних будинках. Зокрема, зараз ремонтують 120 будівель. За винятком п’яти адрес, усі вони будуть відновлені до початку опалювального сезону. У цьому запевнив міський голова Владислав Атрошенко.

Доки триватимуть роботи над п’ятьма найскладнішими об’єктами, міська рада пропонує декілька варіантів для тимчасового проживання людей із цих будинків.

Зараз принципово важливо полагодити дахи, вирішити проблеми із пробоїнами у фасадах — для того, щоб стало мажливим запустити системи опалення у квартирах містян вчасно.

Із бюджету міста на відновлення 120 багатоквартирних будинків, які постраждали внаслідок прямих влучань, виділили кошти. Але і цієї суми не вистачить на все.

Нагадаємо, міська рада також виділила кошти на ремонти місць загального користування у будинках, які частково постраждали під час активних бойових дій. Малозахищеним верствам населення компенсуватимуть вартість ремонту вікон. І окрема цільова міська програма передбачає матеріальну підтримку власників  приватних будинків, зруйнованих російськими загарбниками.