Новини

На Чернігівщині винесли вирок російському окупанту, який катував та грабував багатодітну родину

Суд виніс вирок російському військовослужбовцю, який катував, знущався та грабував сім’ю на Чернігівщині.

Про це повідомляє УСБУ в Чернігівській області.

Читайте також: Понад 40 вибухів: під обстрілами окупантів опинилися три громади на Чернігівщині

Злочинцем виявився громадянин рф, уродженець м. Анграськ Іркутської області. Він входить до складу батальйону 74-ї окремої гвардійської Звенигородсько-Берлінської ордена Суворова 2 ступеня мотострілецької бригади, з дислокується у Кемеровській області, рф.

Слідством встановлено, що під час окупації Чернігівщини, а саме села Лукашівка, він разом з іншими військовими рф у березні 2022 року вдерся до оселі подружжя, яке виховує трьох неповнолітніх дітей, один з яких є інвалідом. Вимагаючи інформацію про місцезнаходження військовослужбовців Збройних Сил України рашисти погрожували розстрілом, приставляючи пістолет до голови чоловіка, били його прикладом автомата, лякали відрубати сокирою пальці рук. Навіть, погрожували кинути гранату у погреб, де переховувалась дружина з дітьми.

Знущання повторювались декілька днів. Під час цього, орки обшукали будинок та винесли все цінне, навіть дитячий одяг.

Жорстоке та нелюдське поводження загарбника з сім’єю підтверджено показаннями свідків та потерпілих, які впізнали воєнного злочинця за фотографіями.

На підставі доказів, зібраних співробітниками СБУ, суд визнав злочинця винним за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України. У порядку спеціального судового розгляду йому винесено вирок у вигляді 12 років позбавлення волі. Строк відбування покарання засудженому рахуватиметься з моменту його фактичного затримання.

Документування протиправної діяльності проводилося співробітниками Управління СБ України в Чернігівській області у взаємодії з Управлінням стратегічних розслідувань в Чернігівській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції під процесуальним керівництвом Чернігівської обласної прокуратури.