ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

«Ліга книжкових благочинців» відкрилась у Чернігові: як долучитися до благодійного проєкту?

Featured Video Play Icon

Рік тому внаслідок ворожого обстрілу вибуховою хвилею було пошкоджено приміщення міської бібліотеки імені Коцюбинського, постраждало понад 70% книжкового фонду. Тепер працівники книгозбірні прагнуть поповнити полиці новою літературою. Для цього створили проєкт “Ліга книжкових доброчинців”.

Ми б дуже хотіли, щоби люди приносили нам сучасні українські книжки, які потім знайдуть нових читачів в наших стінах. Для цього ми залучаємо активних громадян, відомих людей міста, щоби вони показали приклад і принесли нам, подарували такі книжки, – розповіла директорка Централізованої міської бібліотечної системи Ганна Пушкар.

Світовою та українською класикою, а також шкільною літературою бібліотека здебільшого забезпечена. Не вистачає сучасних книжок із саморозвитку, психології та нон-фікшну, розповідають бібліотекарі. Саме на такі видання нині у читачів найбільший попит.

Цей рік був важкий, але незважаючи на це, українські видавництва продовжують працювати. І саме 2022-го, і вже зараз, на початку 23-го, з’явилося дуже багато книжкових новинок. Ми хочемо, щоби наші читачі мали змогу читати ці новинки, оскільки придбати їх, книжки дуже здорожчали, 400-500 грн за книгу, звичайно, не кожна людина зараз, в наш час, може це собі дозволити, – зазначила бібліотекарка Олена Терещенко.

Аби заохотити чернігівців взяти участь у проекті, на офіційній сторінці бібліотеки під тегом «Ліга книжкових доброчинців» наводиться коротка інформація про людину, що передала книгу та анотація до видання.

По-перше, це приємно і самій людині, яка дарує, тобто, що вона зробила подарунок, вона робить це безкорисливо, але все-таки вияв поваги з нашого боку, це людині приємно. По-друге, ми інформуємо наших підписників, що такі новинки з’явилися у нашій бібліотеці і їх вже можна взяти, почитати, – додає Олена Терещенко, бібліотекарка.

Передати книжки та допомогти бібліотеці у наповненні її якісною новою україномовною літературою може кожен бажаючий. Триватиме проєкт впродовж кількох місяців.