ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

На порозі зими: Чернігів готовий до різних сценаріїв розвитку подій – Владислав Атрошенко

Featured Video Play Icon

Ризики того, що Чернігів тривалий час буде знеструмлений, досить високі. Однак, його жителі не стануть слабкою ланкою у війні, розпочатій росією проти українського народу, а місто залишатиметься з людьми за будь-яких обставин. На цьому на порозі найважчої в новітній історії зими та з огляду на події останніх днів, зокрема пережитого блекауту по всій країні, під час погоджувальної ради наголосив Владислав Атрошенко.

Разом із тим, за словами міського голови ми маємо розуміти, що якщо цього разу енергетикам вдалося підняти загальну енергосистему досить швидко, то наступного в залежності від того, скільки ракет і по яких вузлах влучить, на це може знадобитися значно більше часу. Навіть за умови під’єднання до європейських мереж.

Чернігів вже пережив відсутність електроенергії, а з нею тепла та води ще весною, під час активних бойових дій. І нині містяни мають бути готові до того, що місту доведеться зливати воду із внутрішньобудинкових мереж, якщо до прикладу, температура буде мінус 5-7 градусів і нижче, а аварійні відключення триватимуть півтори-дві доби. А також вимушено зупиняти централізоване водопостачання, аби зберегти комунікації, та перейти на колонки і підвіз питної.

Та закликав усіх депутатів, так як всі об’єднуються довкола президента і не допускають розгойдування внутрішньої ситуації в державі, також згуртуватися, незважаючи на свої політичні погляди, щоби разом, єдиним цілим пережити цей складний для країни і міста період.