ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Латвія долучиться до відбудови інфраструктури Чернігова

Featured Video Play Icon

Надзвичайний і Повноважний Посол Латвійської Республіки в Україні Ілгварс Клява втретє після початку російського вторгнення відвідав Чернігів. Цього разу разом з Парламентським секретарем міністерства закордонних справ Латвійської Республіки Зандою Калніня-Лукашевіцою. За словами посла, цей візит має на меті не тільки розвиток співпраці між державами, а й інформування народу Латвії про потреби Чернігова та області.

Під час зустрічі з керівництвом Чернігова та області дипломати обговорили найнагальніші потреби регіону. Наразі це підготовка до опалювального сезону, будівництво модульних будиночків та забезпечення шкіл області автобусами.

Загальний обсяг допомоги, яку Латвія передала Україні, наразі становить 0,8% її ВВП, і на думку представниці латвійського уряду, цей показник сягне 1 відсотка до кінця 2022 року. Наступного року ця допомога буде спрямована на відновлення зруйнованої інфраструктури.

6 вересня МЗС Латвії повідомило, що уряд країни виділить більше 5 мільйонів євро на відбудову Чернігівської області. В першу чергу ці кошти підуть на відбудову інфраструктури та житла.