Факт-новини: оперативні сюжети

До історії з фейковим відео в фітнес-клубі Чернігова причетні співробітники СБУ

Featured Video Play Icon

Історія з пранкерами, що знімали фейкове відео з російською пропагандою у спортзалі в центрі Чернігова, отримала неочікуване продовження. Записати та змонтувати провокацію могли співробітники Служби безпеки України.

Нагадаємо, днями в соцмережах та деяких телеграм-каналах з‘явилося відео з одного з фітнес-клубів, де зафільмовано, як для відвідувачів нібито транслюють ворожі російські телеканали.

Після виходу новинного сюжету в ефір, до редакції телеканалу почали телефонувати глядачі, які впізнали чоловіків з камер безпеки закладу, і що як мінімум один із них є співробітником спецслужб. Зі свого боку, про це каже також керівництво фітнес-клубу, яке встановило імена своїх клієнтів – фігурантів інциденту з відео. Один із чоловіків значиться у системі аналітики відкритих даних Clarity Project як співробітник Служби Безпеки України, зокрема центрального управління, також він фігурував у документі Чернігівської міської ради – акті приймання-передачі квартири з державної у комунальну власність у 2018-му році як співробітник Чернігівського управління СБУ.

Чи були протиправні дії політичним замовленням для силовика, чи «крутити” Скабєєву по ТБ це особисте бажання правоохоронця, намагалися з’ясовувати наші журналісти. Ми звернулися до Управління СБ України в Чернігівській області з проханням спростувати чи підтвердити цю інформацію, там від коментарів утрималися. А також із відповідними запитаннями – до центрального управління СБУ. Однак відповіді на момент виходу матеріалу в ефір не отримали.