Факт-новини: оперативні сюжети

Квест для дітей: як у Чернігові відсвяткували День шоколаду?

Featured Video Play Icon

Смачний квест до Дня шоколаду. 11 липня маленькі поціновувачі солодощів вирушили у цікаву подорож Черніговом аби вивчити історію популярного десерту. Від організаторів мандрівники отримали спеціальні кольорові мапи. За 4 години дітлахи відвідали декілька закладів громадського харчування, там на них чекали святкові інтерактиви: ребуси та тематична вікторина.

Завершили роботу літні табори. Їх треба чимось займати. І знову ж таки познайомити з історією шоколаду – це очевидно найсмачніше, найцікавіше для дітей. Вони реєструвалися, вони приходили групками, друзями, з братом або сестрою. І це можливість зайвий раз побути разом, зайвий раз поспілкуватися і дізнатися щось нове, – розповідає Катерина Литвин, заступниця начальника управління культури та туризму ЧМР.

Участь у пригодницькій грі взяли всі бажаючі віком від 6 до 12 років, попередньо зареєструвавшись. На ініціативу  від міського управління культури та туризму позитивно відреагували не лише діти, а й  їхні батьки. Вони вважають, що літні канікули мають проходити з користю.

І я запропонувала своєму сину та своїй племінниці взяти участь у цьому квесті. Якби літо, діти мають бути активні відпочивати. Чому б ні, тим більше отримають інформацію про шоколад, позмагаються, покажуть свої інтелектуальні здібності, – ділиться Юлія.

Я взагалі не знаю історію шоколаду. Тим паче я навіть про це не читала. Потім мама мені запропонувала: Дивись Діана, шоколадний квест, хочеш піти? Ну я сказала давай,мамо, спробуємо, – каже Діана.

Чудовий такий квест- це для нас можливість чудово провести час,ми ВПО, тому це нам дуже потрібно, – зазначає Лариса.

Протягом усього квесту дітлахи отримували різноманітні безкоштовні смаколики, наприклад, шоколадне морозиво. За  анонсами  наступних подій для маленьких чернігівців можна слідкувати на сторінках туристично-інформаційного центру в соцмережах.