Факт-новини: оперативні сюжети

Культурний фронт: центр культури і мистецтв на Шерстянці знову працює

Featured Video Play Icon

Центр культури і мистецтв на Шерстянці після перерви майже в рік повертається до роботи. Творчий склад на максимум своїх сил готовий виконувати основну місію – радувати концертами, піднімати моральний дух військових та чернігівців, які пережили важкі 40 днів блокади. Артисти підготували чимало патріотичних номерів, ліричних композицій, і звичайно ж не обійшлося без запальних пісень, які дають віру та надію на світле майбутнє і скорішу перемогу України.

-Наша місія підтримувати людей емоційно, піднімати дух і вселяти надію в те що ми кращі, ми найсильніші і у нас найкращі пісні, – каже режисерка ККЗ “Центр культури і мистецтв” ЧМР Анжеліка Гальчук.

-Надія на перемогу завжди є і я впевнений що ми переможемо інакше і бути не може, – впевнений артист ККЗ “Центр культури і мистецтв” ЧМР Олександр Бойправ.

Під час активних бойових дій в Чернігові сам заклад зазнав чималих руйнувань. Неподалік установи розірвався снаряд, вибуховою хвилею вибило всі вікна, значно постраждав центральних вхід. Аби почати повноцінно працювати, потрібно було відновити електроживлення, через обстріли всі приміщення були фактично знеструмлені. Гуртківці займалися при свічках та по максимуму використовували світловий день. Наразі проблему зі світлом змогли вирішити.

-У першу чергу дякуємо міській владі, яка змогла допомогти з цим. Ремонт власне кабельної лінії треба було повністю замінити більше трьох сот метрів кабелю. Це дороговартісно і ми розуміємо, що, не дивлячись на війну, все рівно влада змогла знайти кошти і допомогти культурі. А ми будемо в свою чергу допомагати мікрорайону своїми культурними заходами, – розповідає директор Центру культури і мистецтв Дмитро Мельниченко.

На випадок відлючення світла тут працює генератор, який довелося використовувати і під час самої концертної програми. Глядачі, серед яких було і багато військових, протягом двох годин натхненно слухали та аплодували артистам, які в свою чергу викладалися на всі сто відсотків.

-Цей концерт він є моральною підтримкою для нас. Показником того, що наша робота є важливою і ми повинні продовжувати до нашого переможного кінця. Вірте в нас, все буде добре. Ми переможемо!, – наголошує військовослужбовець Олег.