Факт-новини: оперативні сюжети

Через крижаний дощ у Чернігові зупинився електротранспорт

Featured Video Play Icon

Дощ майже до 7-ї години  при нульовій температурі. Таким був  ранок 29 грудня у Чернігові. Це стало причиною транспортного колапсу у місті. Тролейбуси зупинилися.

Як повідомив  Руслан Ємець,  керівник КП ” ЧТУ” на ранковій нараді у міського голови, сталося обледеніння контактної мережі . Спочатку пішли  тролейбуси старого зразка, але зупинились.

У нових тролейбусах автоматика відразу вимикалася, а машини старого зразка частково змогли виїхати, проте через якийсь час зупинилися,  через ожеледбь на  дротах.

Контактну мережу вручну по всьому місту розчистити не реально.  Відновлення руху тролейбусів можливе лише після того,  як льодова кірка спаде, пояснив  Руслан Ємець. Раніше подібних форс-мажорів у Чернігові  не траплялося. 

 Міський голова  Владислав Атрошенко зауважив:

«Люди повинні у комфортних умовах , щоб не було слизько, відсвяткувати новий рік. Мати можливість піших прогулянок містом. А ми це повинні забезпечити» . Новий рік у Чернігові за попередніми прогнозами буде дощовим та плюсовим, з понеділка нічний мінус та плюсова температура вдень,  а от після 6 січня комунальники очікують сніг.