НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Всім роялям рояль: місто придбало для музичної школи «Стейнвей»

Featured Video Play Icon

Заслужений артист України Геннадій Дем’янчук захоплений грою на знаменитому роялі «Стейнвей». Сьогодні  піаністу  пощастило одним з перших випробувати новий інструмент, який з’явився у Чернігівській музичній школі №1 імені Вільконського.

Майже 170 років роялі німецького виробника «Стейнвей» вважаються музичними інструментами вищої якості. Лише одна деревина для нього готується та витримується три роки. А робота над самим роялем триває від 9 до 12 місяців.

Для музичної школи №1 інструмент став справжнім новорічним дивом. Подібний подарунок від міської влади став приємною несподіванкою як для керівництва школи, так і для її вихованців.

Рішення придбати музичний інструмент такого рівня далось міській раді не легко, розповів міський голова Владислав Атрошенко. Найбільші сумніви виникали через доречність купівлі дороговартісного інструменту у часи пандемії. Проте, зважаючи на позитивні перспективи, які відкривають для нашого міста подібні ініціативи, рішення погодили.

Концертний рояль «Стейнвей» стане в нагоді не лише для академічних виступів учнів школи, а й на концертах місцевих піаністів і гостей міста.