ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Безпека в житті: у чернігівському ліцеї відкрили «Клас безпеки»

Featured Video Play Icon

Як не натрапити на міну та що робити під час пожежі. В чернігівському ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою відкрили “Клас безпеки”. Він оснащений усім необхідним для вивчення правил надання домедичної допомоги та поведінки у надзвичайних ситуаціях. В день відкриття до навчального закладу завітали фахівці ДСНС та працівники Патрульної поліції міста, які розповіли про різновиди вибухонебезпечних предметів, а також алгоритм дій у разі виявлення боєприпасів. Під час заняття учні також познайомилися із вівчаркою Лапою, а кінолог ДСНС розповів про особливості роботи з тваринами.

-Відкрито клас безпеки, метою якого було доведення до вихованців правил пожежної безпеки, правил мінної безпеки, цивільного захисту. Також працівниками національної поліції було проведено маленьке лекційне заняття з правил дорожнього руху, цим самим ми навчаємо підростаюче покоління правилам безпеки, – розповів головний інспектор відділу РУ ГУ ДСНС в Чернігівській області Євген Сердюк.

Ліцеїсти з цікавістю ставили питання та отримали вичерпні відповіді на них від рятувальників та поліцейських.

– Зі звільненням територій Чернігівської області – небезпека нікуди не зникла, взагалі не зникла, то відкриття класів безпеки в масштабі області це дуже важлива справа, яку допомагають нам працівники ДСНС, працівники Національної поліції, то ми вдячні їм, – каже   вчитель “Захисту України” Олександр Попко.

Для Чернігова цей клас перший, для області – другий. Загалом їх планують відкрити у кожному навчальному закладі.