ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Кров для ЗСУ: у Чернігові запустили челендж зі здачі крові на робочому місці

Featured Video Play Icon

Звичайні робочі кабінети на один день перетворилися на пункти прийому крові. У коридорах збираються черги, а виїзна бригада медиків готує необхідне обладнання.  З ініціативою здати кров за місцем роботи виступила команда Чернігівського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України.   Усі резус-фактори – цінні, адже від кількості зданої крові на пряму залежатиме життя українських воїнів.

Сьогодні така подія, маю можливість здати кров для наших військових, тому я без роздумів, без вагань долучився до цієї ініціативи. Я вважаю, що я можу допомогти якось нашим захисникам, – зазначив донор Олексій.

Загалом, цього дня до донації долучилося 70 людей. Усі вони попередньо пройшли медичне обстеження, зробили аналіз крові та одержали довідку про стан здоров’я. Як розповів директор центру Микола Максименко, почали готуватися до цієї процедури за тиждень – тоді опитали всіх співробітників та колективно організували захід.

Є ще люди, які знаходяться в відпустках, у відрядженнях, на лікарняних. Ці працівники об’єднаються і будуть здавати кров окремо, вже на станції переливання крові. Ми говорили з колективом, і якщо все залишиться так, як ми вирішили, то будемо планово через три місяці організовувати і проводити такі донації. Я, зі свого боку і також від імені колективу, прошу небайдужих людей відкласти всі, на перший погляд важливі справи, знайти час і здати кров, – підкреслив директор Чернігівського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України Микола Максименко.

Тут організували донацію в межах акції «Здай кров – врятуй життя» за підтримки Чернігівського обласного центру крові. За словами директорки Лілії Бузницької, на сьогодні потреба у крові для наших ЗСУ  є  надвисокою, а тому вони постійно співпрацюють з  різними установами Чернігова та області, аби залучити якомога більшу кількість донорів.

Ми завжди стаємо ініціатором, у нас є план на цей рік, і ми сподіваємось, що ми будемо підтримувати.  Ми кожного тижня будемо виїжджати кудись, чи в громаду, чи в якийсь центр,  медичні заклади, і поліція, і експертна служба. Всіх свідомих громадян будемо запрошувати до таких акцій, – розповіла директорка Чернігівського обласного центру крові Лілія Бузницька

У Чернігівському науково-дослідному експертно-криміналістичному центрі ініціювали і запустили челендж здачі крові за місцем роботи, передавши  естафету іншим.

-Від імені колективу, я з задоволенням хочу передати челендж-естафету всім експертним підрозділам Міністерства внутрішніх справ, а також Головному управлінню Національної поліції в Чернігівській області. Приєднуйтеся до доброї справи. Слава Україні!, – наголосив директор Чернігівського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України Микола Максименко.