ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Дрони для ЗСУ: у Чернігові до Великодня провели благодійний ярмарок

Featured Video Play Icon

Зібрати кошти на «залізних птахів» для наших захисників та захисниць. Чернігівський центр роботи з дітьми та молоддю за місцем проживання разом з об’єднанням добровольців «Бо Можемо» та за підтримки управління в справах сім’ї, молоді та спорту міськради провели Великодній благодійний ярмарок. До нього вихованці та педагоги міських клубів за місцем проживання ретельно готувалися впродовж місяця.

Діти підійшли дуже активно, креативно до цього, творчо. Зробили багато виробів, які зараз можна придбати за певну ціну. І всі ці кошти підуть потім в організацію «Бо можемо» на дрони, – розповіла методистка КЗ ПНЗ «Центр роботи з дітьми та молоддю за місцем проживання» ЧМР Юлія Почечун.

Діти плели з бісеру браслети, обручки, з фоамірану робили брошки, прикраси, шили з фетру великодній декор, дуже-дуже різноманітний. Також і печиво є. Усе, що можна було зробити, наскільки дозволяла фантазія і творчість, то ми створювали все. Також діти малювали картини за номерами, які ми сьогодні будемо продавати на аукціоні, – зазначила педагогиня-організаторка дитячо-підліткового клубу «Крила» Світлана Курочкіна.

Також за донат відвідувачі заходу могли долучитися до творчої майстерні та власноруч створити великодній декор, зокрема, крашанки з фоамірану, а ще прикрасити обличчя патріотичним аквагримом, зробити світлини у фотозоні, поласувати солодкою ватою та взяти участь у безпрограшній лотереї. Діти з клубів за місцем проживання долучилися не лише до підготовки, а і проведення заходу, зокрема, демонстрували публіці таланти та продавали свої вироби.

Ми готували пряники та в нашому дитячо-підлітковому клубі робили браслети. Ми повинні підтримувати наші ЗСУ, тому що вони нас захищають, вони дають нам світло, небо, гарне, щоб ми спокійно спали, щоб усе було добре, щоб ми усміхалися, – розказали вихованки дитячо-підліткового клубу «Крила» Поліна та Софія.

Вони завжди чекають кожної ярмарки, запитують коли, вони завжди готові щось робити, організовувати, брати участь, – підкреслила педагогиня-організаторка дитячо-підліткового клубу «Крила» Світлана Курочкіна.

Загалом, як із продажів, так і донатів, на благодійному заході вдалося зібрати 11230 гривень. Усі кошти передадуть на закупівлю комплектуючих для дронів-камікадзе, які волонтери «Бо можемо» збирають самостійно. Організатори ярмарку переконані: будь-який внесок у підтримку ЗСУ допоможе наблизити нашу Перемогу у війні за свободу та Незалежність.