Факт-новини: оперативні сюжети

Книга від героя: хворим діткам у Чернігові подарували книжки та іграшки

Featured Video Play Icon

Книга від героя. Командувач Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв передав маленьким пацієнтам Чернігівської обласної дитячої лікарні сучасну літературу, а також розмальовки та різнокольорові олівці. Долучилися до благодійної ініціативи і представники Національної спілки журналістів України. Медійники подарували юним чернігівцям іграшки та підручники, аби навіть під час лікування вони всебічно розвивалися та одержували нові знання.

Ми допомагаємо військовим, ми доєднуємося. Ми передали ще для дітей подарунки від наших друзів із Японії, вони передали їх у спілку журналістів: дитячі якісь розваги, посібники, прикраси тощо. Ми доповнюємо тим, щоб, усе ж таки, діти в умовах війни, вони психологічно не концентрувалися на важких темах, – зазначив голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко.

Усі подарунки доставили у відділення реабілітації та фізичних методів лікування. Дітлахам буде що почитати та чим малювати героїв улюблених мультфільмів. Медики переконані: така терапія допоможе їхнім пацієнтам не лише якомога скоріше одужати, а й підтримати психоемоційний стан.

– На сьогодні, незважаючи на всі сучасні технології, книга є незамінною. По-друге, у такий складний час, у якому опинилися наші діти, які переживають війну, то, звичайно, книга, вона і відволікає, і навчає, дає можливість дитині мріяти про добре і світле, тому що, дивлячись на те, які книги на сьогодні даруються дітям, то вони несуть тільки позитив, – зауважила завідувачка відділення реабілітації та фізичних методів лікування Чернігівської обласної дитячої лікарні Алла Демченко.

– Тут книжки розраховані на діток різного віку: і дошкільного, і шкільного. Тематика в цих книгах теж різна. Є енциклопедії дуже цікаві, є художня література. Усе те, що потрібно для дітей, є в наявності, – розповіла методистка Чернігівської обласної дитячої лікарні Наталія Ребкало.

Разом з українськими журналістами до Чернігівської обласної дитячої лікарні завітала і представниця італійської преси — Анна Дель Фрео. Вона поспілкувалася з медиками та наголосила, що необхідно постійно підтримувати дітей, які страждають через військові дії. Жінка не вперше приїздить до України з благодійною метою.

Ми також минулого року разом із Національною спілкою журналістів України організовували проєкт, у межах якого відбулася виставка дитячих малюнків. Кошти, які збирали, ми використали для того, щоби подарувати дітям, які залишили окуповані території, планшети для того, щоб вони мали можливість далі продовжувати навчатися. Діти мають можливість бути ближчими до культури, ближчими до навчання. І ми також зараз продовжуємо співпрацю в цьому напрямку, – підкреслила віцеголова Федерації преси Ломбардії, членкиня виконкому Європейської федерації журналістів Анна Дель Фрео.

Як розповіла Анна Дель Фрео, співпраця італійців із Національною спілкою журналістів України продовжуватиметься. Вони й надалі готові до реалізації спільних проєктів. Також у межах візиту до Чернігова відбулася зустріч із провідними медійниками області.