Факт-новини: оперативні сюжети

Чемпіонат області з дзюдо: за першість змагалися близько 100 спортсменів

Featured Video Play Icon

Дзюдоїсти Чернігівщини показують гарні результати на змаганнях різних рівнів. 3 вересня близько 100 спортсменів боролися за першість на відкритому чемпіонаті області з дзюдо серед молоді до 23 років. Змагання проходили в “Центрі спортивної боротьби” Чернігівської міської ради.

На Чернігівщині функціонує 7 осередків боротьби з дзюдо, в яких займається понад 1000 спортсменів. Змагання є відбірковими на Чемпіонат України, який відбудеться у Дніпрі 14 вересня.

Тренер Олександр Маркін зазначає, чернігівські дзюдоїсти цієї вікової категорії дуже сильні і у них є всі шанси пройти відбір і здобути нагороди на першості України.

У змаганнях брали участь як хлопці, так і дівчата. 16-річна чернігівка Єлизавета Шевченко тільки повернулася з Чемпіонату України і сьогодні знову збирається викластися на всі 100 та показати нові вміння.

14 років займається дзюдо Антон Дараган. Поборотися за першість у Чемпіонаті області він приїхав з Бобровиці. Для нього це перші змагання після травми, але хлопець радий знову бути в строю, адже з дитинства захоплюється дзюдо.

Серед дівчат у своїх вагових категоріях перше місце посіли Єлизавета Шевченко, Дарья-Ірина Шведик, Ірина Сіра, Наталія Поломана, Ангеліна Лисенко. Серед юнаків золото отримали Микита Нестеренко, Ярослав Гончар, Олександр Теретон, Артур Коваленко, Микита Лапушкин, Кирило Терлецький.