ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Хлопець, що підкорив соцмережі: історія «короля баяна» Кирила Волошка

Featured Video Play Icon

Чотирнадцятирічний Кирило Волошко — зірка телеканалів та справжній улюбленець публіки. Своєю грою на баяні він підкорив соцмережі ще кілька років тому. Нова хвиля популярності прийшла до хлопця після того, як він почав викладати в інтернет відео, де грає уривки відомих мелодій для жителів різних мікрорайонів рідного Чернігова. Сьогодні виконувати композиції для містян із ним відправляємося і ми.

В який район сьогодні поїдемо?

Я думаю, сьогодні можна зіграти на Льотці, наприклад.

— Яку пісню обрав?

— Думаю, «Рубінове проміння» підійде.

Декілька хвилин у дорозі — і наша знімальна група разом із Кирилом прибула на місце. Після короткотривалої підготовки хлопець готовий продемонструвати свої вміння.

– Дивіться, як я можу зіграти! Ця пісня для жителів Льотки!

Ідея дарувати чернігівцям музичні привітання прийшла до хлопця спонтанно. Каже: коли викладав відео, навіть і не думав, що збере шалені перегляди. Навчатися грі на інструменті Кирило почав ще із семи років, а згодом дістав прізвисько «король баяна».

– Якщо брати баян, то це дуже сучасний інструмент. А це він уже, можна сказати, старий, йому більше 60–70-ти років точно, але він чудовий і покоряє тіктоки. Звісно, мені хочеться, що якщо мене побачать, щоби й Чернігів побачили, тому що це дуже прекрасне місце, – розповів блогер, «король баяна» Кирило Волошко.

А от викладач Чернігівської музичної школи № 2 Іван Сергійович, який усі ці роки й навчав хлопця, про популярність «короля баяна» навіть не чув.

– Ви знаєте, що учень — зірка соціальних мереж? Ось, дивіться!

-Я цього не знаю, він не спілкується зі мною на цю тему. Для мене це несподівано.

Педагогдобре пам’ятає день, коли хлопець уперше прийшов до нього на заняття. Згадує: баян одразу зацікавив Кирила, і вони почали навчання. З того часу минули роки. Завдяки праці Івана Сергійовича та наполегливості учня, вони неодноразово ставали призерами музичних змагань.

– Здібний, він любить грати. Не дуже любить теоретичні предмети: сольфеджіо, музграмоту, музичну літературу. Виконує, але не дуже старанно. В ансамблі любить грати, в оркестрі. Зі мною грав, мої обробки. Був в ансамблі «Веселі музики», він там солірував, – зазначив учитель музики Іван Воронов.

«Король баяна» планує вступати в музичне училище. У майбутньому хлопець також прагне пов’язати своє життя з військовою справою та долучитися до лав Національної гвардії. Наразі ж використовує свою популярність для допомоги Збройним силам України.

– Минулим літом у мене виникла ідея розвозити морозиво на блокпости. У мене є аудиторії трішки в інстаграмі. Я виклав у сторіс номер картки, хто скільки може. Ми назбирали коштів, я почав морозиво відвозити на велосипеді. А потім уже воду почав добавляти, коли трішки більше грошей. Коли вже стало холодно, ми вирішили робити окопні свічки, мені мама допомагала. Я з підписниками збирав кошти на парафін, віск, і робили, – каже блогер, «король баяна» Кирило Волошко.

Має юнак і заповітну мрію — придбати новий баян, аби й далі радувати чернігівців та підкорювати нові вершини в інтернеті. Кошти на інструмент Кирило Волошко збирає у своєму інстаграмі, виконуючи привітання на замовлення.