НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Карантин посилюється

Featured Video Play Icon

З 5 квітня у Чернігові посилять протиепідемічні обмеження. Таке рішення ухвалили у п’ятницю в міській раді на засіданні комісії ТЕБ та НС і виконавчого комітету. Це пов’язано з великою кількістю госпіталізованих з COVID-19 чернігівців – наразі зайняті вже 323 ліжкомісця.

Згідно з рішенням комісії, всі учні чернігівських шкіл переходять на дистанційне навчання, забороняється відвідування кладовища “Яцево” у вихідні дні. Закриваються кінотеатри, кав’ярні, в тому числі ті, що торгують “через вікно”. Також муніципальна варта разом з поліцією цими вихідними перевірятиме дотримання карантинних заходів на ринках Чернігова. Якщо виявлять серйозні порушення – ринки закриють.

Громадський транспорт, як і минулого року, переходить на перевезення за спецперепустками. До того ж у вихідні він працюватиме не постійно.

Перепустки для громадського транспорту, які були видані минулого року, залишаються дійсними, а нові можна оформити у міській раді.

За словами Владислава Атрошенка, якщо кількість госпіталізованих сягне позначки у 360-370 осіб, будуть закриті дитячі садочки, продовольчі ринки та всі види бізнесу, пов’язані з великими скупченнями людей.