Факт-новини: оперативні сюжети

Пішла з життя відома поетеса Ганна Арсенич-Баран

Featured Video Play Icon

1 квітня  у  Чернігові раптово пішла з життя відома чернігівська поетеса, голова обласної організації спілки письменників України 50- річна Ганна  Арсенич-Баран.  Напередодні, 31 березня,  вона  виписалася з лікарні, де два тижні лікувалася від  коронавірусної хвороби. Захворювання проходило  важко,  з ускладненнями.  Померла вона 1 квітня пізно ввечері вдома.

Ганна Арсенич-Баран народилася на Івано-Франківщині. З 1998 року проживала у Чернігові. Працювала завідувачкою кафедри філологічних дисциплін та методики їх викладання Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К. Д. Ушинського, кандидат філологічних наук. Є автором кількох поетичних збірок та книжок прози. Випустила понад півсотні посібників з української мови й літератури та кілька словників. За день до смерті, 31 березня,  у Ганни Василівни вийшла чергова книжка. Без дружини  залишився  чоловік –  настоятель П’ятницької церкви отець Мирон, та  син Іван.

Прощання із Ганною Арсенич-Баран  відбудеться у суботу, 3 квітня. Об 11:30 буде відспівування в П’ятницькій церкві, а о 12:30 – від’їзд на кладовище.