Новини

Депутати звернулися до керівництва держави

Скасувати постанову НКРЕКП про зміни в оплаті за постачання та розподіл газу, закликали депутати міської ради Президента та Уряд країни. Відповідне звернення сьогодні, 5 лютого, затвердили на позачерговій сесії міськради. Нові правила оплати за газ не розуміють люди, що викликає невдоволення та соціальну напругу. Для промислових споживачів така система теж є демотивуючою. На пленарне засідання запросили представників газової компанії,  НКРЕ та Облтеплокомуненерго. Депутати ставили багато запитань доповідачам:  про температурні коефіцієнти, замовлення потужностей газопостачання, ціну на доставку блакитного палива, наводили приклади з платіжок тощо. Дві години палких дискусій дали свій результат. Звернення підтримали 29 депутатів.

Зокрема, в документі зазначається, необхідність сплати за розподіл (доставку) природного газу за підвищеними тарифами при нарахуванні плати за обсяги більші, ніж фактичне споживання газу, викликає об’єктивне соціальне невдоволення (особливо у випадках, коли фактичне споживання газу відсутнє, а платіжки за його розподіл надходять), перевитрати бюджетних коштів та чинить негативний вплив на діяльність суб’єктів господарювання.

«З метою недопущення зростання соціальної напруги серед населення, а також усунення негативного впливу на діяльність непобутових споживачів природного газу (суб’єктів господарювання, установ, організацій), просимо терміново вжити заходів щодо скасування Постанови НКРЕКП № 2080 та запровадження механізму нарахування плати за розподіл (доставку) природного газу, виходячи з фактичних обсягів його споживання», – йдеться у зверненні.