НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Кількість пацієнтів з COVID-19 збільшилась у 2,5 рази

Featured Video Play Icon

2 квітня, десята ранку. Біля приймального ковідного відділення третьої Чернігівської міської лікарні черга швидких. Сьогодні тут приймають пацієнтів з COVIDом.

З 1 квітня третя міська лікарня, фактично, повністю стала ковідною. Тут збільшили кількість ліжкомісць до 220 і готуються до гіршого. За попередній день ургенції  у це відділення госпіталізували 35 пацієнтів.

  •  За 2 години з 8 ранку у нас сьогодні почалася ургенція, у нас вже сьогодні госпіталізовано 8 пацієнтів. Десять в реанімації, 4 на ШВЛ.

70% пацієнтів на кисневій підтримці. Стан пацієнтів дуже важкий. Вони помолодшали,- інформує заступник головного лікаря ЧМЛ №3 Наталія Бабкіна.

Медичний персонал дуже завантажений і виснажений, каже  Наталія Бабкіна.  У порівнянні з лютим, у березні кількість пацієнтів з ковідом у Чернігові збільшилася у 2,5 рази. З`явилися нові штами коронавірусу, британський та південноафриканський. Їх період агресивного прояву з 14 класичних днів скоротився до одного – трьох.

  •  Було 460 ковідних ліжкомісць зараз 535 ліжок. У ЧМЛ  №1 -100, у ЧМЛ №2 – 215 , у ЧМЛ №3 -220. На сьогодні у нас госпіталізовано 323 особи. Протягом останніх двох днів у нас були поступлення по 37-36 осіб за добу. Сьогодні у нас підключено до кисню 388 ліжок . На кисневій підтримці – 175 осіб, 5 на ШВЛ. Зайнятість ліжок з киснем – 46% , взагалі зайнятість ліжок ковідного фонду – 60 %,- підсумовує заступниця начальника управління охорони здоров’я ЧМР Ольга Малець.

Зростає кількість важких пацієнтів. Врятувати ситуацію може лише самоорганізація  та відповідальність людей, – вважають медики.