НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Ікони мисткинь з Лаврських художніх майстерень у художньому музеї

Featured Video Play Icon

27 унікальних сучасних ікон створили експозицію виставки “З молитвою у житті”, що відкрилася у художньому музеї імені Галагана. Цього разу були представлені ікони не з фондів музею, а мисткинь з Лаврських художніх майстерень. На відкриття експозиції приїздили відомі художниці Наталія Гладовська та Альона Думбадзе.

Наші гості звертаються до найвідоміших у світі образів-Божа Матір, Ісус Христос, а також до вибраних святих. У своїй творчості Наталія та Альона використовують натуральну техніку іконопису-дошки під ікони із збереженням древніх традицій, левкас, сусальне золото.

Альона Думбадзе пише ікони у різних стилях-від візантійського до академічного. На виставці у музеї можна побачити також кілька її ікон грузинських святих. Нині художниця працює над цим циклом і має багато незавершених робіт.

Ікони київських майстринь прикрашають не тільки храми в Україні та за її межами, а також виставкові зали. Виставка сучасних ікон триватиме у місті до 24 січня наступного року. Художній музей можна відвідати з дотримання усіх вимог щодо роботи в умовах карантину.