НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Чемпіонат України з волейболу Суперліга

Featured Video Play Icon

5 березня  у спортзалі Національного університету “Чернігівський колегіум” ім. Т. Шевченка стартував 2 -й етап чемпіонату України з волейболу серед чоловічих команд суперліги 2020-2021 років.

Судді національної категорії Володимира Бугайова розповів детальніше про змагання. За його словами, вже розпочався відбір до міжнародних змагань з волейболу.

«Зараз проходить Чемпіонат України з волейболу Суперліга. Це II етап змагань, де грають команди за 7-10 місце. Перший етап приймає Чернігів, де зустрічаються команди “Буревісник” Чернігів, “Локомотив” Харків, “ВСК” та “Серце Поділля” Вінниця. Перший етап змагань будуть проходити з 5 по 7 число, та з 10 по 13 березня будуть проходити в Вінниці. Так, команди в нас вже готуються до міжнародних змагань, вже призначені головні тренери чоловічої та жіночої команди. Чоловіча потрапила до Чемпіонату Європи, вони вже до неї пройшли і зараз є гравці, які входять до молодіжної команди збірної України, у цьому складі, які є зараз на спортивному майданчику.

За правилами , команди можуть мати до 14 гравців. Гра може містити від 3 до 5 партій, кожна з яких до 25 очок. Головний тренер ВСК МХП “Вінниця” Олександр Фролов про досягнення своєї команди.

«В минулому сезоні ми вперше вийшли в суперлігу, тобто сама молода команда, гравці в середньому 19 років. Для нас залишився ще 1 тур етапу, який пройде в Вінниці, і там буде вирішуватися, якщо команда 7-8 місце займе, то вони далі залишаються в Суперлізі. 10 команда вилітає, а 9 буде грати за другим місцем Вищої ліги».

Чемпіонат України з волейболу  проходить за підтримки Міністерства молоді та спорту України та Федерації Волейболу України.