НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Реконструкція перехрестя 1Травня-Кільцева у Чернігові завершується

Featured Video Play Icon

Безліч техніки та декілька бригад дорожників. З самого ранку на перехресті вулиць 1 травня – Кільцева ведуться інтенсивні роботи. Реконструкція, яка розпочалася тут місяць тому, нині – на завершальному етапі . Сьогодні на ділянці, загальною площею 5400 метрів, дорожні служби вкладають фінішний шар асфальтобетонного покриття . В роботі використовують спеціальний модифікований бітум , який схильний до впливу високих температур і запобігає виникненню різних деформацій на дорогах.

Крім нової дороги, тут встановили нові бордюри з граніту, облаштували 4 островки безпеки. В подальшому на цьому об’єкті мають з’явитися пішохідні тротуари та велосипедні доріжки, огородження, освітлення , переходи та дорожні знаки. За словами Олександра Харчука, реконструкцію на 1 Травня- Кільцевій мали б завершити раніше, проте під час проведення робіт довелося стикнутися з деякими проблемами, які і стали на заваді.

Реконструкція фінансується за кошти міського бюджету. Вартість робіт близько 38 мільйонів гривень. Остаточно завершити все на даному об’єкті дорожники планують за два дні. Вже відсуботи рух транспорту на перехресті, кажуть , буде відновлено. Далі бригади підуть на вулиці Малиновського та Київську – там також укладатимуть верхні шари асфальту. А через тиждень планують приступити до робіт по вулиці Олександрівській, де в рамках середнього поточного ремонту, мають оновити 750 метрів дороги.