Факт-новини: оперативні сюжети

“ГраЇмо”: У Чернігові запустили новий проєкт від Євгена Клопотенка та ЮНІСЕФ

Featured Video Play Icon

Молодці! Команда впоралася, поплескайте їм!

В одному із чернігівських клубів за місцем проживання запустили проєкт «Граїмо» від українського шеф-кухаря Євгена Клопотенко й міжнародної організації ЮНІСЕФ. Його розробили аби популяризувати здорове харчування серед дітей та підлітків. Інтерактиви розраховані передусім на дві вікові категорії: 10–13 та 14–17 років. За словами організаторів, щоб залучити максимальну кількість учасників, конкурси та ігри адаптували до форматів популярних телевізійних шоу.

Ця ідея з’явилася в команди Євгена Клопотенка, вони розробили гру й зараз її запускають по всій Україні, зараз уже 18 міст, у тому числі й Чернігів, можливо, географія буде розширюватися. Буде 8 фанових таких конкурсів, ігор. Кожна гра, усе про їжу, про корисну їжу. Будемо ось, у нас є напої, де будуть вони визначати скільки цукру в кожному напої. Потім у нас буде калорійне лімбо, де вони будуть визначати що станеться, якщо там нехтувати і пропускати якийсь прийом їжі: чи то обід, чи то вечерю, чи то перекус, – говорить Людмила Довгоброд, співведуча гри «Граїмо».

Юні чернігівці поринули в кулінарну атмосферу. Вони ділилися на дві команди: сині та жовті. Розрізняли один одного за допомогою кольорових фартухів. Протягом  конкурсу гравці отримували певну кількість балів, показували інтелектуальні здібності та змагалися, тому в пригоді їм стали тематичні картки і спеціальні зошити.

Вони будуть визначати, формувати здорову тарілку, визначатися що має бути в цій здоровій тарілці, що має бути обов’язково, що зайве, може навіть з’явиться що таке, що вони й не очікували, але воно насправді зайве, і його, можливо, не варто вживати, – каже пані Людмила.

Школярам до вподоби знайомство з новими рецептами та здоровою їжею. Адже офлайн ігри тісно пов’язані з активностями в Тік-ток, це допоможе дітям не лише дізнатися  цікаві факти про сучасну кулінарію, а й розвинути власні блоги.

Діти говорять:

  • Мені дуже-дуже тут подобається, я дуже хочу тут грати та мені тут весело. Ми граємо в гру там де треба: нам кажуть завдання, ми маємо його зробити.
  • Ми граємо в ігри про здорову їжу, про здорову тарілку, про здорове харчування, дізнаємося які продукти корисні, які шкідливі.
  • Нещодавно мене подружка запросила і я потрапила сюди завдяки моїй подружці.

Подібні заходи у Чернігові проводитимуть і надалі, зокрема,  в клубах за місцем проживання. Як зазначає Людмила Довгоброд, невдовзі до співпраці долучаться і школи. Майбутні учасники та їхні батьки зможуть  слідкувати за анонсами подій у соціальних мережах, там організатори створять спеціальні форми для реєстрації в онлайн-режимі.