Факт-новини: оперативні сюжети

“За оборону Чернігова”: ще 308 містян отримають нагороду від громади

Featured Video Play Icon

Ще 308 жителів нашого міста будуть нагороджені медаллю “За оборону Чернігова” –  відзнакою від громади для всіх, хто активно сприяв відбиттю рашистської навали. Їхній перелік затвердив 25-го липня виконавчий комітет міської ради. 

Даним проєктом рішення пропонується нагородити 302 героїв з числа військовослужбовців і 6 з числа цивільних, працівників медичних закладів міста Чернігова, – зазначає Надія Рубашенко, начальниця відділу кадрової роботи ЧМР.

Наразі на розгляд робочої групи у міській раді надійшло майже 5429 заяв на нагородження медаллю “За оборону Чернігова”. Їх подають командири військових частин ОК “Північ”, Нацгвардії, сил ТрО, Руху Опору, а також керівники комунальних підприємств, волонтерських та громадських організацій. Вручення відзнак приурочене до визначних дат – наприклад, перше нагородження у Чернігові проводили на День Конституції.

Ми плануємо до Дня медичного працівника 27-го числа вручити ці нагороди медикам, а по військовим – будем шукати по часу можливості, у них в першу чергу, бо не всі у місті, деякі на бойових завданнях, – говорить Олександр Ломако, в.о. чернігівського міського голови.

Також виконком затвердив перелік з тринадцяти чернігівців, чиї оселі були пошкоджені обстрілами під час боїв за місто. Вони отримають компенсацію від держави за програмою «єВідновлення», загалом понад півтора мільйона гривень, до 200000 за один об’єкт.  Розмір компенсації залежить від масштабів руйнувань. Витратити ці кошти вони зможуть виключно на придбання будматеріалів та оплату послуг з ремонту житла підприємцям, які є партнерами програми. Подати заяву на отримання компенсації чернігівці можуть через додаток “Дія”, а їхнім розглядом займається профільна комісія міської ради. Наразі виплати за програмою “єВідновлення” надаються тільки за пошкоджене житло. Заяви від власників знищених будинків у “Дії” поки що не приймаються.