ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Герої тилу: допомогу-винагороду отримає ще 3321 чернігівець

Featured Video Play Icon

Чернігів продовжує підтримувати своїх жителів, які допомагають відновлювати місто після російської навали та підтримувати його життєдіяльність. Ще 3321 чернігівець отримає виплату у 3 тисячі гривень. Відповідний перелік затвердив 11 квітня виконавчий комітет міської ради.

– Це в основному заклади дошкільної освіти, шкільні заклади та комунальні підприємства міста, вже звертаються, – зазначила  директорка департаменту соціальної політики ЧМР Ірина Марчук.

Програму одноразових виплат за особистий внесок у відновлення міста-героя від наслідків російської агресії міська рада затвердила наприкінці березня. Наразі допомогу-винагороду вже отримали 2105 чернігівців на загальну суму 6 мільйонів 315 тисяч гривень. Всього у нашому місті налічується близько 16 тисяч осіб, які мають право на такі виплати. Переважно це працівники комунальних підприємств, освітяни та медики.

Дякуємо всім мешканцям міста, які допомагали йому вистояти і зараз допомагають повернутися до нормального життя, наскільки це можливо під час війни. Це наші герої тилу, тому тут наш обов’язок це рішення підтримати, – підкреслив в.о. міського голови Олександр Ломако.

 Чимало людей, які допомагали відбудовувати Чернігів і підпадають під дію програми, прописані за межами нашого міста. При цьому згідно з чинним законодавством надавати допомогу з міського бюджету їм не можна. Аби не залишити їх без виплат, комунальні підприємства, де працюють такі люди, виділять їм по 3000 гривень з власних резервів.