Новини

Нова шахрайська схема: «представниця держустанови» ошукала літнього мешканця Чернігівського району

Поліцейські закликають мешканців Чернігівщини: ніколи не виконуйте вказівок незнайомих осіб, які пов’язані з негайним переведенням коштів. Представляючись співробітниками державних установ, шахраї намагаються ввести вас в оману, щоб заволодіти вашими грошима.

Читайте також: Засудили трьох військових рф, які катували населення у с. Ягідне на Чернігівщині

Як повідомили у поліції області, вчора до них звернувся 80-річний мешканець Чернігівського району, який повідомив, що постраждав від шахрайських дій невідомої особи. Потерпілому зателефонувала якась жінка та представилась працівницею «відділу контролю медзакладів державної аудиторської служби».

Незнайомка розповіла пенсіонеру, нібито здійснювала онлайн-перевірку призначень медиками ліків для пацієнтів і саме у призначеннях цього 80-річного чоловіка виявила порушення. Далі вона переконала співрозмовника, що він може отримати за це компенсацію. Але для того, мовляв, потрібно оформити «страховку», за якою в подальшому йому і виплатять кошти за «неправильно призначені ліки».

Пенсіонер погодився та пішов до найближчого відділення банку, де перевів на банківський рахунок невідомої особи понад 8 тисяч гривень. Звісно, жодної «компенсації за ліки» він не отримав. Зрозумівши, що його ошукали, пенсіонер звернувся до поліції.

За цим фактом слідчий відкрив провадження за статтею 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).