Факт-новини: оперативні сюжети

Як відновити життєдіяльність громад на Чернігівщині

Featured Video Play Icon

  Відновлення зруйнованого рашистами комунального майна та житла мешканців населених пунктів, підготовка до опалювального сезону, безпека населення і повернення до навчального процесу – такі нагальні проблеми виділили голови міських і селищних рад Чернігівщини під час нещодавнього анкетування. Ці ж питання стали основними на порядку денному загальних зборів Чернігівського регіонального відділення Асоціації міст України, які пройшли у Чернігові 15 липня, вперше з часу повномасштабного вторгнення російського агресора.

Під час військової агресії на плечі голів міських, сільських і селищних рад лягло забезпечення життєдіяльності громад у вкрай складних умовах. Тепер важливо налагодити процеси відновлення, аби почали працювати підприємства і люди поверталися в міста і села. Голови громад схвильовані затримкою проведення коштів через Держказначейство, що впливає на темпи виконання, зокрема, ремонтних робіт. А також підтримали пропозицію підняти поріг для проведення публічних закупівель. Під час засідання говорили також про формування бюджетів. Недовиконання його у Чернігові складає 50%.

У Чернігові ремонтують житловий фонд і заклади освіти. Готувати школи до роботи в офлайн закликав Владислав Атрошенко і своїх колег. Розповів про підготовку бомбосховищ у чернігівських школах і садках.

Також на нараді мова йшла про підготовку до опалювального сезону, платформи, які відкривають нові можливості для українських громад.