ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

ФК «Чернігів» розпочав новий сезон з перемоги над вишгородським «Діназом»

Featured Video Play Icon

Футбольний клуб “Чернігів” зіграв перший матч нового сезону Першої ліги. Команда приймала вдома вишгородський “Діназ”. Гра розпочалася у блискавичному темпі: один невдалий пас гостей дав чернігівцям змогу прорвати оборону суперника, і вже на 21-й секунді матчу В’ячеслав Койдан відкрив рахунок. Через дві хвилини Роман Вовк мало не подвоїв перевагу чернігівців, але його атаку зірвав захисник “Діназа”.

Гості не знітилися під натиском “тигрів” і швидко перейшли у наступ. На 6-й хвилині після вдалої передачі з правого флангу В’ячеслав Шевченко зрівняв рахунок. Однак вже незабаром гравці “Діназа” залишилися у меншості: з різницею всього у кілька хвилин вишгородець Максим Ворона отримав дві жовті картки і покинув поле. Темп матчу після цього практично не сповільнився, атаки в обидві сторони йшли одна за одною.

На 33-й хвилині гості навіть змогли вийти вперед – потужний удар Владислава Клименка пройшов повз захисників і воротаря “Чернігова”. Після цього, маючи кількісну перевагу, “тигри” кинулися “розбирати” захист “Діназа”. Дуже скоро це спрацювало: на 39-й хвилині, вчасно зреагувавши на навіс Максима Шумила, Микита Посмашний забив свій перший гол у складі чернігівського клубу. А вже через чотири хвилини Кирило Кривобороденко потужним ударом вивів “тигрів” вперед.

В другому таймі чернігівці продовжили здебільшого домінувати на полі, а їхні супротивники перейшли до оборони. В результаті до кінця матчу жодна з команд не спромоглася забити знову, і рахунок залишився 3:2 на користь “Чернігова”.

-Є нюанси по грі, особливо по другому тайму, невелика ситуація виникла з пропущеним другим м’ячем, коли була відсутність концентрації. Але мені сподобалась реакція футболістів на цей забитий м’яч. Ми не знітились, ми навпаки почали агресивніше грати, ми вірили що можемо забити і забили м’яч, – зазначив головний тренер ФК “Чернігів” Валерій Чорний.

В матчі з “Діназом” дебютували новачки “Чернігова” Микита Посмашний, Джіліндо Безгубченко та Станіслав Хомич. А Павло Федосов вперше зіграв за клуб у професійному турнірі.

-Для першої гри досить непогано, особливо Посмашний, він і м’яч забив, був активним, ми на нього розраховували спочатку. Він, я вважаю, досить добре зіграв. Інші вийшли, допомогли команді виграти. В принципі, зіграли досить непогано, – підкреслив  Валерій Чорний.

Наступний матч, також домашній, ФК “Чернігів” зіграє вже цього тижня. На тигрів чекає гра з “Лівим берегом” в рамках Кубку України. За словами Валерія Чорного, це найсильніший суперник з можливих, але команда зробить все, щоб бути на 100% готовою до протистояння.